PAMETNA KUĆA

Pametna kuća (smart home) su svi uređaji koji služe za kontrolu i automatizaciju kućanstva. Povezivi su putem interneta i mobilnih aplikacija, a svojim korisnicima pružaju udobnost, sigurnost i energetsku učinkovitost, neovisno o tome nalaze li se u kući ili bilo gdje u svijetu.

Pametna kuća ili dom je termin koji se obično koristi za definiranje stanovanja koristeći pametne uređaje za rasvjetu, grijanje, klimatizaciju, sigurnosnu opremu i nadzorne kamere, televizore, računala, zabavne audio i video sustave, koji međusobno komuniciraju i mogu biti daljinski upravljani vremenskim rasporedom, iz bilo koje sobe u kući, kao i na daljinu s bilo kojeg mjesta na svijetu putem interneta.

Prednosti

Postavljanje pametnih uređaja daje domu i ukućanima razne prednosti - iste prednosti koje su nam tehnologija i računala donijeli tijekom proteklih 30 godina - praktičnost i uštedu vremena, novca i energije.

Većina kuća i stanova nema implementirane uređaje i sustave pri izgradnji, stoga je najčešći i najpristupačniji pristup vlasnika kuće da naknadno ugrađuje pametne proizvode prema svojim mogućnostima.

Tehnologija

Postoje brojni protokoli za međusobnu komunikaciju pametnih uređaja. Uz već dobro poznate i korištene tehnologije, kao što su bluetooth, WiFi i infracrveni prijenos podataka, pojavile su se inovativne i nove tehnologije poput protokola Z-Wave, Zigbee, Thread i brojnih drugih. Novi protokoli omogućuju brži protok podataka uz manju potrošnju energije i veću autonomiju uređaja. Proizvodi koji koriste isti protokol nude mogućnost dodavanja uređaja u skladu s potrebama i proračunom vlasnika kuće. Odabrani proizvodi mogu biti od različitih proizvođača, čime se sprječava zastarjelost i nekonkurentna cijena.

DOBI internet trgovina

Proizvodi DOBI internet trgovine nude mogućnost povezivanja putem različitih protokola, od kojih su najrašireniji WiFI, Zigbee i Z-Wave tehnologija. Zastupljeni proizvodi naše internet trgovine su najpoznatiji svjetski proizvođači elektroničke robe široke potrošnje. Pametne aplikacije i uređaji za upravljanje domom glasovnim naredbama objedinjuju sve uređaje i i omogućuju Vam da pametnu kuću nadopunjujete prema vlastitim željama i mogućnostima. Cilj DOBI tima je napraviti pametnu aplikaciju koja će biti u mogućnosti kontrolirati sve pametne uređaje bez obzira na marku i tehnologiju. Plan DOBI trgovine je proširiti ponudu pametnih uređaja na sve svjetske proizvođače i tehnologije, a u budućnosti i proizvesti vlastitu liniju proizvoda.

Održivost i razvoj

Vrlo važna značajka smart home uređaja je očuvanje ograničenih resursa Zemlje. Sve više ljudi razvija svijest o integraciji i kontroli kućanskih uređaja i sustava rasvjete, navodnjavanja i grijanja, Praćenjem potrošnje električne i toplinske energije povećava se ušteda ograničenih resursa i smanjuje potrošnja. Naši pametni sustavi imaju mogućnost kontrole gdje god na svijetu se nalazili, tako da vlasnik kuće može podesiti potrošnju u bilo kojem trenutku, bilo gdje.

Tehnička podrška i prikaz

DOBI svojim korisnicima nudi tehničku podršku putem telefona ili emaila kako bi osigurali uspješno postavljanje i rad vaših uređaja. Svim korisnicima pružamo informacije za odabir najprikladnijih proizvoda, uzimajući u obzir budžet, individualne želje i potrebe korisnika.